Voor Rijksorganisaties

De beroeps- en pleziervaart en de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd werken ermee, net als de zendamateurs. Voor iedere Rijksorganisatie die zijn processen wil optimaliseren, biedt RijksZaak de oplossing om zaakgericht te werken.

RijksZaak is vooral geschikt voor organisaties met werkprocessen die in dezelfde volgorde worden uitgevoerd. Denk hierbij aan vergunningen, inspecties, subsidies, bezwaar, beroep en klachten. 

Staatstoezicht op de Mijnen

Het cluster mijnbouw werkt sinds eind 2019 met RijksZaak. De expertise voor het onderhouden van een aantal applicaties was uit de organisatie verdwenen. Door de implementatie van RijksZaak is niet alleen hun applicatie meer gestandaardiseerd en altijd up-to-date maar hebben zij ook meer grip op hun inspectieproces gekregen.  

Agentschap Telecom

Sinds 2018 zet Agentschap Telecom (AT) het RijksZaak-platform in als nieuw klantportaal "mijn Agentschap Telecom". In het klantportaal kunnen radiozendamateurs en maritieme registratiehouders hun gegevens inzien, wijzigen of intrekken. Ook voor het verlenen van vergunningen zet AT RijksZaak in. Het systeem handelt de hele aanvraag af voor de vergunning én het toezichtproces. Een compleet klantbeeld in één ICT-systeem. 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) - loket schademeldregeling buiten Groningen

In juli 2020 heeft het RVO het loket geopend voor het melden van aardbevingsschade buiten Groningen. Het loket draait op het platform van RijksZaak. Binnen drie maanden is het loket ontwikkeld en gelanceerd. Van schademelding tot inspectie en afhandeling vindt plaats in één systeem, waardoor inwoners buiten Groningen snel geholpen kunnen worden.   

Agentschap Telecom

 

 

 

 

 

 

Onze klanten

  • Agentschap Telecom
  • Staatstoezicht op de Mijnen
  • Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • Dienst Justitiële Inrichtingen

“Met RijksZaak hebben we een betrouwbaar systeem én deskundig ontwikkelteam in huis gehaald. Samen met dit ontwikkelteam hebben we in korte tijd de belangrijkste zaaktypen van SodM naar eigen wens kunnen bouwen, waardoor RijksZaak in onze hele organisatie en naar tevredenheid wordt gebruikt.”

 

Jos van Dijk, Business Analist, Staatstoezicht op de Mijnen

"Zowel de eerste als tweede release zijn binnen de deadlines en met een marginale budgetoverschrijding gerealiseerd. Dat kan je niet over alle overheidsprojecten zeggen."

Projectleider Robert-Jan Snijders van DICTU over de implementatie bij RVO