ToegangVerleningService: alle identificatiemiddelen op één wijze ontsloten

ToegangVerleningService (TVS) geeft u de mogelijkheid om de digitale dienstverlening van uw organisatie via inlogmiddelen zoals eHerkenning en DigiD te ontsluiten voor ondernemers en burgers. De service fungeert daarbij als veilige toegangspoort. Daardoor is het niet langer nodig dat uw instantie zelf aansluitingen ontwikkelt en beheert voor deze inlogmiddelen.

Sinds 2018 verplichten Europese en nationale wetten de overheid om de toegang tot haar digitale dienstverlening goed te regelen. Als uw organisatie gebruik maakt van TVS voldoet u aan deze eisen. Ook als op termijn de inlogmiddelen worden uitgebreid met nieuwe private of Europese middelen via de eiDAS verordening. TVS neemt organisaties dus een flinke zorg uit handen.

Voor wie is TVS?

Vooralsnog is TVS alleen beschikbaar voor (rijks)overheidsorganisaties en zorgaanbieders. Dit wordt later mogelijk nog uitgebreid. Op dit moment wordt TVS al gebruikt op verschillende portalen van RVO, NVWA en Agentschap Telecom. Ook bij ziekenhuizen, tandartsen en andere zorgverleners is de service in gebruik.

medewerkers van DICTU