Sneller, Slimmer, Samen.

Laat je een middag verrassen en inspireren door DICTU

Technologische ontwikkelingen en de digitalisering gaan steeds sneller. Dit zorgt voor kansen en uitdagingen. Allemaal zelfstandig gaan we het niet redden. DICTU vindt het heel belangrijk om samen met onze opdrachtgevers het netwerk te verstevigen. We hebben elkaar nodig om onze gezamenlijke doelen sneller, slimmer en samen waar te maken en juist daarom vinden wij het belangrijk dat jij hierbij aanwezig bent.

Wanneer Donderdag 14 november van 11.45 - 17.30 uur
Waar

Maassilo (Maashaven Zuidzijde 1-2 in Rotterdam), makkelijk bereikbaar met ov vanaf Den Haag CS en Rotterdam CS!

Voor wie DICTU relaties binnen de overheid

 

Programma

Vanaf 11.45 uur ben je welkom. Laat je met wat lekkers in de hand verrassen en inspireren op onze markt.

Gerdine Keijzer-Baldé, directeur DICTU, opent deze middag.

Gartner start met een duiding van de actuele techtrends binnen de IT.

Ron Roozendaal - CIO van VWS - laat zien wat deze trends nú al voor de overheid en samenleving betekenen en nog gaan betekenen.

En we nemen je mee in de visie van DICTU hierop.

De keuze is aan jou

In parallelsessies is er ruimte voor verdieping en discussie. Met kennis, ervaringen, demo's en tips uit de (overheids)praktijk, bepalen we samen hoe we slimmer met de steeds snellere (technologische) ontwikkelingen Nederland van dienst kunnen zijn. Je kiest op de dag zelf, dus kom op tijd want Vol=Vol. Onderaan de pagina vind je een korte omschrijving van onderwerpen.

Je kunt dit moment ook gebruiken om de markt te bezoeken of voor een moment voor jezelf.

Tijdens de pauze heb je opnieuw de mogelijkheid de informatiemarkt te bezoeken.
Onderaan deze pagina zie je welke onderwerpen we hier belichten. 

De keuze is aan jou

In parallelsessies is er ruimte voor verdieping en discussie. Met kennis, ervaringen, demo's en tips uit de (overheids)praktijk, bepalen we samen hoe we slimmer met de steeds snellere (technologische) ontwikkelingen Nederland van dienst kunnen zijn. Je kiest op de dag zelf, dus kom op tijd want Vol=Vol. Onderaan de pagina vind je een korte omschrijving van onderwerpen.

Je kunt dit moment ook gebruiken om de markt te bezoeken of voor een moment voor jezelf.

Na de parallelsessies een korte reflectie van deze middag en de uitdagingen waar we met elkaar voor staan.

Vervolgens zorgt volksfilosoof Bas Haring voor een verrassende en inspirerende reflectie. Zo ben je verzekerd dat je vol inspiratie en met een lach op uw gezicht de toekomst tegemoet treed.

Om 16.50 uur sluit Gerdine Keijzer-Baldé deze middag af.

Graag praten we met je na over deze middag tijdens de borrel. Loop gerust nog even over de markt.

Techtrends van Gartner

Bas Haring, volksfilosoof

Parallelsessies

In parallelsessies is er ruimte voor verdieping en discussie. Met kennis, ervaringen, demo's en tips uit de (overheids)praktijk, bepalen we samen hoe we slimmer met de steeds snellere (technologische) ontwikkelingen Nederland van dienst kunnen zijn. Je kiest op de dag zelf, dus kom op tijd want Vol=Vol.

Wat je te wachten staat?

 • An Inconvenient Truth - Een ongemakkelijke waarheid. Praat en denk mee over identiteit en toegang tot data (iam) in een steeds complexere (transparantere?) wereld.
 • De design Sprint. Van idee naar een getest prototype..... in slechts 5 dagen. Het web en app loket neemt je mee.
 • Internet of Things (IoT) is ook ICT. Gesneden koek voor (D)ICT(U), toch? In deze workshop onderzoeken we wat IoT is en wat het voor klanten en DICTU zou kunnen zijn. Aan de hand van een Dikke Duim Demo belichten we diverse aspecten van IoT.
 • Agile, DevOps, SCRUM een IT-feestje? Zeker niet. Het draait allemaal om sneller en beter inspelen op klant-wensen. Maar wat betekent dat eigenlijk voor jou als 'klant'?
 • De wereld digitaliseert. Wat nu? Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Moeten we afwachten en reactief zijn? Of heel iets anders? In deze korte sessie lichten we een tipje van de sluier over de impact van de digitaliserende wereld en betekenis voor samenleving en (de ICT van de) overheid.
 • Van datawarehouse naar dataplatform. Het concept van datawarehouses (DWH) en Business Intelligence (BI) bestaat al jaren en blijft zijn waarde behouden. Nog steeds komen andersoortige data en nieuwe analyse en verwerkingsmogelijkheden van data op de markt. Hoe maak je hier - in kleine stapjes - optimaal van?
 • Mobiele apps. Weet jij wat je allemaal kunt met locatie in mobiele apps? Wij laten het je zien!
 • “Haal de robot uit de mens!” Zouden robots niet al het saaie werk voor ons gaan doen? Klopt, en dat doen ze al. Met Robotic Process Automation (RPA) automatiseer je business processen. Een innovatie op het gebied van proces automatisering. Wat is RPA? Hoe werkt het? Hoe zet je RPA in voor het automatiseren en optimaliseren van administratieve processen.
 • RijksZaak, een goede zaak voor de Rijksoverheid. Als je wilt weten hoe we samen sneller een Zaakmanagementsysteem bouwen voor het slimmer managen van je primaire bedrijfsproces, kom dan vooral naar deze sessie!
 • Technische en ethische uitdagingen: Artificial intelligence in de mobiele wereld. Er zijn allerlei innovaties in de mobiele context waar bij AI wordt gebruikt. Naast allerlei technische uitdagingen brengt dat allerlei vraagstukken op het gebied van ethiek, aansprakelijkheid, uitlegbaarheid en transparantie met zich mee. DICTU is hier druk mee bezig. In deze sessie gaan we op al deze onderwerpen in.
 • Slimmer, toegankelijker, persoonlijker en veiligere toegang tot digitale dienstverlening met TVS: Wil je weten hoe de Toegangsverleningservice (TVS) dit voor de burger en voor het bedrijfsleven realiseert? En hoe je makkelijk en goedkoper als klant van DICTU kan aansluiten om de burger en bedrijfsleven toegang te geven tot jouw dienstverlening? Kom dan naar deze interactieve sessie.

Dit overzicht houden we actueel tot aan de dag zelf.

Infomarkt geopend...

Vanaf het moment dat je binnenkomt totdat je het pand verlaat zijn er diverse kraampjes, discussietafels en demonstraties. Laat je verbazen op de dag zelf, maar mis vooral niet...

 • De EHBO-stand voor Eerste Hulp voor BedrijfsOndersteuning. Een team van experts staan voor je klaar om met je mee te denken over jouw IT/Automatiseringsvraagstukken.
 • Duik mee in de innovatieve wereld van app en web..... en ervaar welke mogelijkheden er ook voor jou zijn.
 • Praat, discussieer en reflecteer samen met ons aan (een van de) discussietafel(s).
 • Maak kennis met een scala van IT / DICTU-diensten. Zoals:
  - Veilig Bestanden Delen. Wil jij controle houden over wie, waar, wanneer en wat voor toegang tot jouw bestanden heeft?
  -  De mogelijkheden van de EBS-app.

Dit overzicht houden we actueel tot aan de dag zelf.