Stephen Jacobs

'Zorgen dat subsidies uitbetaald kunnen worden'

Als integratiespecialist bij DICTU zorgt Stephen Jacobs al jaren voor de koppeling en veilige uitwisseling van gegevens tussen systemen. Jacobs: ‘Ik bouw aan programma’s die ervoor zorgen dat berichten tussen verschillende systemen goed verlopen. Het interessante van mijn werk is dat het heel veel verschillende systemen zijn. Het ene moment gaat over een koppeling die er voor zorgt dat mail vanuit de applicatie van de Douane verstuurd kan worden. De volgende dag zorg ik dat connecties goed staan zodat medewerkers in kunnen loggen in de Cloud Werkplek. Misschien nog wel belangrijker: is de uitwisseling van betaalgegevens goed ingericht zodat bijv. de subsidies aan boeren uitbetaald kunnen worden’. 

Kennis en advies

‘In ons team werken we aan veel verschillende projecten en processen in 30 domeinen. Die variatie maakt het interessant. En als integratiespecialist heb ik ondertussen veel diepgaande kennis opgebouwd. Hierdoor kan ik een solutionarchitect adviseren en ondersteunen met een impactanalyse. Die werken we uit in sprints. Dan ga ik OSB en SOA BPEL services met security bouwen, in een enkel geval Java code schrijven en aansluitingen maken op databases procedures of bestaande “externe” services’.   

Young Professionals

‘Verder hebben we in het team een Young Professional programma. Hierdoor kan ik mijn kennis met jong afgestudeerden delen en hen op verschillende vlakken begeleiden. Dat vind ik echt een meerwaarde. Net als de vele mogelijkheden om opleidingen te volgen. Bij DICTU kun je je op verschillende manieren ontwikkelen. Zowel in de diepte als specialist of juist meer doorgroeien naar een andere functie. Hiervoor is een eigen Academy met verschillende leerlijnen. 

Bewuste keuze

Jacobs werkte tot 2008 al voor DICTU en maakte daarna als ontwikkelaar de overstap naar het bedrijfsleven. Na zijn opleiding tot integratiespecialist keerde hij in 2017 terug bij DICTU.  Jacobs: “ik heb toen bewust de keuze gemaakt om weer bij DICTU in dienst te komen. Ik wilde niet meer door het hele land gedetacheerd worden. Daarnaast werk ik nu in een team met een hele prettige sfeer en een uitstekende teamleider. Terugkomen voelde als een warm bad”.