DICTU biedt hoogopgeleiden zonder IT-achtergrond een omscholingstraject aan

Make IT Work

DICTU is in samenwerking met hogescholen met een omscholingstraject gestart om hoogopgeleiden het IT-vak in te helpen. Daarnaast kunnen mensen zonder IT-opleiding via het Make IT Work-traject bij DICTU aan de slag. 

DICTU zoekt goede en enthousiaste nieuwe collega’s. Dat doen we op verschillende manieren. Een daarvan is het project "DICTU verbinden met het (hoger) onderwijs".

Make IT Work is een traject dat kan helpen om in de IT aan het werk te komen, juist zonder een IT-opleiding. Wat doet DICTU voor mensen die in de IT willen werken en wat is Make IT Work?

Samenwerking met hogescholen

Programmamanager André Emmens vertelt: “DICTU werkt na een aanbesteding structureel samen met diverse hogescholen. We willen laten zien wie we als DICTU zijn. We begeleiden onze nieuwe collega’s goed in hun eerste tijd hier: ze maken uitgebreid en intensief kennis met hun IT-werkzaamheden en de organisatie, zodat ze hun werk goed en met plezier kunnen doen. Dit doen we door middel van een zg. Masterclass. Bij DICTU kan je jouw IT-skills inzetten bij een organisatie die maatschappelijk nuttig werk doet en waar je veel richtingen op kan.”

Make IT Work

Make IT Work is een omscholingstraject voor hoogopgeleiden waarin mensen zonder IT-achtergrond in elf maanden zich het IT-vak eigen maken.

Dit traject wordt op vijf hogescholen aangeboden en bestaat uit verschillende fasen. De deelnemers worden geselecteerd en getoetst in een assessment. Vervolgens maken de studenten van Make IT Work kennis met potentiële werkgevers, kiezen een organisatie en solliciteren voor een plek in een team.

Daarna start het omscholingstraject. De studenten die bij DICTU in dienst komen, ronden hun externe opleiding af met een uitgebreide interne DICTU-Masterclass van een maand waardoor zij goed voorbereid de organisatie instromen. In deze masterclass volgen ze o.a. een aantal specifieke trainingen gericht op het werken bij DICTU. Ze leren meer over de DICTU organisatie en haar klanten, maar ook over basis informatiebeveiligingsprincipes en de verschillende programma’s die gebruikt worden. 

Tweede tranche van kandidaten van Make IT Work

Elk half jaar start een nieuw omscholingstraject. In 2020 zijn twee omscholers gestart en in 2021 zijn twee nieuwe groepen van in totaal 22 nieuwe collega’s gestart, grotendeels afkomstig vanuit Make IT Work. Ook deze groepen zijn weer erg enthousiast. En ook de medewerkers van DICTU zijn blij met hun nieuwe collega’s.

Aan de slag bij DICTU

Binnen DICTU is veel tevredenheid over de eerste ervaringen. Lilian Wekema, teamleider van Agrodomein, licht toe: “De nieuwe collega’s zijn zeer leergierig en brengen een nieuwe dynamiek in de teams. Ze zijn vaak jonger, zijn scherp, enthousiast en ze stellen veel vragen: ‘waarom doen jullie dit zo?’ Soms leggen ze de vinger op een zere plek. Dit houdt ons ook scherp.”

Naast een goede inhoudelijke voorbereiding is ook begeleiding door middel van buddy’s een sleutel tot het succes tot nu toe. Wekema: “De Make IT Workers komen binnen met de juiste mindset en goede sociale competenties, maar hebben een buddy nodig voor de technische kennis." Emmens: “We zien mensen uit veel richtingen binnenkomen zoals van reclamebureaus, de zorg, laboratoria en de filmwereld. Erg divers dus en met verschillende achtergronden. DICTU streeft ernaar om een organisatie te zijn waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf mag zijn.”  

Interessant voor jou?

Denk je dat dit ook interessant is voor jou? Kijk dan eens op de websites van Make IT Work. Daar vind je alle informatie over dit omscholingstraject.
DICTU biedt prima arbeidsvoorwaarden met veel leermogelijkheden. Als je meer informatie wil kan je een mail sturen naar werving@dictu.nl.