Web Services

Wij bouwen en beheren websites, webapplicaties en online diensten zoals portalen, kennisbanken en intranetoplossingen. Deze digitale producten zorgen ervoor dat de overheid haar werk kan doen en de samenleving kan functioneren.

Onze werkwijze

Web Services werkt in samenwerking met Design Services en App Services aan de beste digitale oplossingen voor klanten binnen het Rijk. Waar nodig zijn de digitale oplossingen maatwerk, maar we streven ernaar zo veel mogelijk gebruik te maken van herbruikbare componenten. Hierdoor gaat het ontwikkeltempo omhoog en wordt de veiligheid, toegankelijkheid en beheersbaarheid bewaakt.

Na de oplevering nemen wij de producten in beheer. Wij zorgen voor maandelijkse veiligheidsupdates en houden de codes in het project actueel. Zo is er continu aandacht voor informatiebeveiliging. Daarnaast is er ruimte voor doorontwikkeling om te kunnen voldoen aan de veranderende wensen van de eindgebruikers

Illustratie onze werkwijze

Werken bij Web Services

Web Services heeft meerdere scrumteams, bestaande uit front- & back-end ontwikkelaars, een tester, een scrummaster en een product owner. Wij werken agile in sprints van twee of drie weken, met een dagelijkse stand-up. 

Bij DICTU staat leren en ontwikkelen centraal. Werk je voor Web Services, dan krijg je o.a. de mogelijkheid om verschillende Drupal-certificaten te behalen. Daarnaast kun je deelnemen aan evenementen zoals de jaarlijkse DrupalJam. Zo blijf je op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen de Drupal-community.

Veilig en betrouwbaar

Maandelijkse veiligheidsupdates

Eigen teststraten

Hoogst aantal gecertificeerde Drupal-ontwikkelaars in Nederland

Alles onder één dak

UX, UI en interaction design

Toegankelijkheid

Front-end & Back-end

Testen en test automation

Open source

Grootste internationale open source gemeenschap

Een veilig en betrouwbaar open source CMS

Transparante producten

Drupal-community

Web Services heeft gekozen voor Drupal, een open source CMS (content management system). Dit is een zeer uitgebreid CMS met een actieve community van meer dan 1.000.000 ontwikkelaars wereldwijd. Het is zeer geschikt om complexe informatie-architecturen te ondersteunen. Drupal voldoet aan de informatiebeveiligingseisen van de Rijksoverheid en is een bewezen robuust systeem.

Drupal wordt wereldwijd dan ook veel gebruikt door overheden. Ook het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Nederland hebben Drupal gekozen als hun standaard CMS. 

DICTU is gouden partner van Stichting Drupal Nederland.

Transparantie en samenwerken

Met de keuze voor open source draagt DICTU bij aan een transparante overheid. Onderdelen (modules) die DICTU ontwikkelt, geven we zoveel mogelijk terug aan de Drupal community en daarmee terug aan de maatschappij. Zo zijn we als Rijksoverheid transparant in hetgeen we bouwen en leveren. De door ons ontwikkelde componenten zijn niet alleen van hoge kwaliteit, maar voldoen ook meteen aan de eisen van Rijksoverheid en de Rijksoverheidsstijl.

Dat past bij onze bedrijfsstrategie om kritisch te kijken wat we zelf doen, laten doen of samen met de markt doen. Met Drupal kiezen we er voor om samen met de markt standaard bouwstenen te ontwikkelen.

Kleine greep uit ons werk

Tweede Kamer

Redesign, ontwikkeling en beheer van de Tweede Kamer website.

Bekijk de Tweede Kamer website

DigiD

Ontwikkeling van de headless site en beheer van de DigiD website.

Bekijk de DigiD website

ACM

Gebruikersonderzoek, redesign, ontwikkeling en beheer van ACM en ACM ConsuWijzer.

Bekijk de ACM website