App Services

Wij zijn dé partij binnen de Rijksoverheid die Android en iOS apps ontwikkelt. Hier zijn we goed in. En daar zijn we trots op!

Onze visie

App Services richt zich vooral op apps die er toe doen. We willen met innovatieve technologie een bijdrage leveren aan maatschappelijke issues. We maken producten waar uiteindelijk heel Nederland baat bij heeft, ook al zijn ze maar voor een kleine doelgroep. We richten ons op:

  1. Apps die het interne bedrijfsproces van de overheid ondersteunen
  2. Apps voor professionals
  3. Apps voor burgers en bedrijven

Daarnaast geloven wij in co-creatie. Wij werken nauw samen met de klant, de ontwikkelaars van Web Services, onze collega’s van Design Services en natuurlijk de eindgebruiker. Verder streven wij naar inclusieve en toegankelijke apps die voldoen aan de WCAG-richtlijnen.

Onze werkwijze

Bij App Services werken wij volgens het vierfasenmodel:

Fase 1. Strategiefase

Het doel, de verwachtingen en de wensen van de klant voor de app worden in kaart gebracht. Daarnaast worden er afspraken gemaakt over de samenwerking.

Fase 3. Realisatiefase

De opgehaalde kennis uit de vorige fasen wordt verwerkt en gerealiseerd in een functionele app.

Fase 2. Voorbereidingsfase

De eindgebruikers worden betrokken bij het project. Zo zorgen we ervoor dat de wensen van de klant aansluiten bij de wensen van de eindgebruiker.

Fase 4. Beheerfase

We zorgen voor de livegang en het up-to-date houden van de app zodat de klant tevreden eindgebruikers heeft.

Nieuwsgierig?

Bijna alles is tegenwoordig mogelijk. Wij horen graag welke uitdagingen je hebt. Onder het genot van een (virtuele) kop koffie denken we graag mee in de mogelijkheden.

We hebben een enthousiast team met iOS- en Android-ontwikkelaars die altijd klaar staan voor een nieuwe uitdaging.

Werken bij App Services

App Services bestaat uit meerdere scrumteams, bestaande uit iOS en Android ontwikkelaars, een tester, een scrummaster en een product owner. Wij werken agile in sprints van twee of drie weken, met een dagelijkse stand-up. Wij bouwen onze apps in SwiftUI en Jetpack Compose.

Bij DICTU staat leren en ontwikkelen centraal, daarom krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan trainingen en cursussen om je kennis en vaardigheden te verbreden. Daarnaast kun je deelnemen aan evenementen zoals Appdevcon, Google I/O of Worldwide Developters Conference (WWDC).

Kleine greep uit ons werk

NLExporteert

Een app voor het ontdekken van interessante exportmarkten met actuele landeninformatie.

Inspectie App Meststoffen

Een app om de handhaving op mesttransport te vereenvoudigen voor inspecteurs.

RVO GeoTag

Een app voor de ondernemer om bewijs aan te leveren voor de subsidieaanvraag.