Over DICTU

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.800 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.

Veelzijdige ICT-dienstverlener

Samen met onze klanten kijken we naar de technologische oplossingen voor morgen. Afgestemd op de gebruikers. En continu inspelend op innovaties. Wie uiteindelijk de oplossing concreet ontwikkelt, maakt straks niet meer uit. Dat kunnen wij zelf zijn. Dat kan samen met partners binnen de Rijksoverheid of de markt. Of we laten het doen. We overleggen met de klant over de oplossing die het beste bij hun behoefte past. Zo werken we wendbaar, snel en effectief, maar ook veilig en betrouwbaar. Met toepassing van de eisen van privacy en security en de spelregels van het Rijk.

Mannen in serverruimte aan het werk

Onze diensten

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Afbeelding
Icoon grafiek
340 miljoen

gemiddeld jaarlijkse omzet

Afbeelding
Icoon externe vergadering
1.800 professionals

werkzaam bij DICTU

Afbeelding
icoon beeldscherm met cursor
16.000 werkplekken

in beheer

Afbeelding
icoon tekstballon met hart
8,3

als waardering door eindgebruikers

Afbeelding
icoon man voor beeldschermmuur
24/7 monitoren

we onze bedrijfskritische systemen

Afbeelding
Icoon dashboardmonitor
1.500 applicaties

in beheer

Voor wie wij werken

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast leveren wij bepaalde ICT-diensten ook aan andere organisaties binnen het Rijk.

Werken bij DICTU

Wil jij werken aan slimme ICT-oplossingen voor de Rijksoverheid? Aan projecten met impact voor ondernemers en burgers in Nederland?