DICTU ontvangt 14 meisjes tijdens Girls’ Day

Op 30 maart 2023 ontvangt DICTU 14 meisjes van RSG Ter Apel voor een bedrijfsbezoek. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girls’ Day: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en IT.
    
De meisjes krijgen tijdens het bedrijfsbezoek meer informatie over de werkzaamheden van DICTU. Ook ontmoeten ze de medewerkers. Daarnaast gaan ze aan de slag met verschillende workshops.  

Waarom is Girls’ Day zo belangrijk?
Tijdens Girls’ Day 2023 gaan meisjes door het hele land op bezoek bij IT-bedrijven. Zo maken ze kennis met deze sectoren, wat de kans vergroot dat ze straks kiezen voor deze sector. Meisjes en vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in techonderwijs en techberoepen: slechts 16% van de werknemers in bèta, techniek en IT is vrouw. 

Vanuit DICTU vinden we het belangrijk dat we deze meisjes op jonge leeftijd enthousiasmeren en kennis laten maken met de techniek en ICT.  

Sahar Yadegari, directeur van VHTO: “Deze Girls’ Day doen weer honderden bedrijven door heel Nederland mee. Daar zijn we blij mee, want bekend maakt bemind. Hierdoor kunnen de meisjes ervaren dat techniek ook hun wereld is, dat ze er thuishoren dat ze het kunnen en dat ze het leuk vinden. Onze maatschappij wordt steeds meer vormgegeven door technologie. Meisjes moeten daarop invloed kunnen uitoefenen.”

Over Girls’ Day
Girls’ Day is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij duizenden meisjes bedrijven bezoeken in de bèta, techniek en IT. VHTO koppelt scholen aan bedrijven of bedrijfsonderdelen in de buurt. De meisjes maken zo laagdrempelig kennis met wat bèta, techniek en IT allemaal te bieden hebben. Ze ontmoeten vrouwelijke werknemers en krijgen daardoor een bredere kijk op hun eigen mogelijkheden.

Wil je meer weten over dit initiatief of over Girls’ Day? Neem contact op met Rian van Heur, communicatie@vhto.nl. Voor meer informatie over DICTU, neem contact op met communicatie@dictu.nl.