Goede ervaringen met Make IT Work-traject bij DICTU

Ronald Kamphuis

Sinds 2020 neemt DICTU deel aan het Omscholingstraject Make IT Work. Daarin krijgen hoogopgeleiden zonder IT-achtergrond een omscholing om het IT-vak in te gaan. Hiermee verbindt DICTU zich met het (hoger) onderwijs. De studenten die bij DICTU in dienst komen, ronden hun opleiding af met een interne DICTU-Masterclass van een maand waardoor zij goed voorbereid de organisatie instromen.

In mei 2022 is de vierde groep kandidaten gestart bij DICTU. In dit artikel van december 2021 is meer te lezen over de eerste ervaringen met dit traject.

De ervaringen van Ronald Kamphuis

Over een van de eerdere kandidaten, Ronald Kamphuis, is een video gemaakt waarin hij vertelt hoe dit traject hem heeft geholpen naar een baan in de ICT. Hij werkt nu als softwareontwikkelaar. Kamphuis: 'Ik had eerder werk als muzikant. Doordat dit leven af en toe onrustig kan zijn heb ik de stap gemaakt om zich te laten omscholen binnen het ICT-werkveld. Nu heb ik gewoon vaste collega’s, wat meer routine. Én natuurlijk een vaste baan!'

Klik op onderstaande foto om de video te starten

Ronald Kamphuis Make IT Work video

 

De ervaringen van divisiemanager Janneke Westerga

Janneke, divisiemanager infrastructuur bij DICTU, vertelt over haar ervaring met Make IT Work deelnemers: ‘De meerwaarde van Make IT Workers is dat zij onze organisatie verrijken doordat ze een andere kijk en achtergrond op zaken hebben’.  

Klik op onderstaande foto om de video te starten

Janneke Westerga

Interessant voor jou?

Denk je dat dit ook interessant is voor jou? Kijk dan eens op de websites van Make IT Work. Daar vind je alle informatie over dit omscholingstraject.
DICTU biedt prima arbeidsvoorwaarden met veel leermogelijkheden. Wil je meer informatie, stuur dan een mail naar werving@dictu.nl.