Introductie bij DICTU voelt als warm bad

Nieuwe DICTU medewerkers

In februari vond de introductiebijeenkomst voor 15 nieuwe medewerkers van DICTU plaats. In het interactieve programma is veel aandacht voor kennismaken met elkaar en de organisatie. Ook leden van het directieteam maken altijd graag tijd vrij voor deze bijeenkomst. Om kennis te maken met de nieuwe collega’s en om vragen te beantwoorden.  

Kennismaken met elkaar

‘Vertel in een paar minuten waarom je voor DICTU hebt gekozen, maar ook iets over je plannen voor het weekend.’ Met deze opdracht en een bijbehorende bingokaart werd het ijs snel gebroken. Als nieuweling is het belangrijk om collega’s uit verschillende teams en uit verschillende lagen van de organisatie te leren kennen. Dit bevordert immers de samenwerking en helpt om je snel thuis te voelen in de organisatie. 

Op expeditie binnen DICTU

Je weg vinden is soms een uitdaging in een nieuwe baan. Daarom was er ruim aandacht voor zowel de digitale als fysieke kant hiervan. Zo kregen de collega’s toelichting op het vinden van informatie op het intranet over de organisatie en het werken bij DICTU.

Om ook fysiek de weg te vinden was er een uitdagende expeditie georganiseerd. Dit was het meest favoriete onderdeel volgens de deelnemers. Zwervend door de Theresiastraat, Bruggebouw Oost en de Bezuidenhoutseweg probeerden de deelnemers om zoveel mogelijk punten te scoren op hun kaart. Een van de groepjes was zelfs het gebouw van justitie ingelopen in de hoop daar extra punten voor te krijgen in de vorm van een bonus-opdracht. Ze deden alles om die prachtige prijs in de wacht te slepen: de ‘DICTU doet het veilig’-koffiebekers! Hierna speelden de nieuwe collega’s het dilemmaspel met interessante integriteitsvragen.

uitlegthe

 

Welzijn en ontwikkeling

Ook was er aandacht voor het welzijn van medewerkers: de bedrijfsmaatschappelijk werker en de bedrijfsarts hebben korte presentaties gegeven. Tot slot kwamen ook de DICTU Academy en het  leerportaal met zijn trainingen aan bod. Leren en ontwikkelen staan ten slotte centraal binnen DICTU.

De introductiebijeenkomst vindt 4 keer per jaar plaats. Met een score van 8,4 vinden we deze eerste in de nieuwe opzet een groot succes.

expeditieorganogram tekenen