Lachen, leren en bewonderend kijken op de DICTU-dag

Workshap AI

Op maandag 9 oktober kwamen 450 DICTU'ers bij elkaar voor de DICTU-medewerkersdag. Bewonderend kijken naar een gelikte corporate-film over DICTU, lachen om een communicatieshow en nieuwe dingen leren in verrassende workshops: een dag voor en door collega’s waarbij ontspanning, ontmoeten en verbinden centraal stonden.

Maar ook van elkaar leren en kijken in elkaars keuken. Zo was er een DICTU-markt waar je nader kennis kon maken met andere teams en onderwerpen, en waren er diverse workshops die voor een groot deel werden verzorgd door onze eigen collega’s. Denk aan Generatieve kunstmatige intelligentie, Anders kijken meer zien, Salsa en Automatiseren van complexe dienstverlening.

 

DICTU platleggen: een makkie?

Na de opening met de grote communicatieshow volgden drie workshoprondes. Met daarin steeds keuze uit elf workshops. Variërend van Do you fit the shoe of a cybercriminal tot AI bij DICTU/ChatGPT en Anders kijken meer zien. In Do you fit the shoe of a cybercriminal bedenkt een groepje een tot de verbeelding sprekende hack. ‘Kom, laten we DICTU platleggen!’

40.366 gedeeld door 439 is…?

In AI bij DICTU/ChatGPT laat datascientist Ronald Heukers zien hoe hij ChatGPT tien keer had gevraagd: deel 40.366 door 439. De uitkomst was steeds een andere en steeds fout. Conclusie: pas goed op met ChatGPT.

En in Anders kijken meer zien centraal dat je niet alleen moet luisteren naar mensen, maar vooral naar ze moet kijken. Lance Armstrong biechtte zijn dopingzonden op bij Oprah Winfrey. In een fragment uit het interview blijkt dat hij tevergeefs probeerde zijn stress te verbloemen, getuige zijn heen en weer schietende ogen en zijn eye block: je ogen enkele seconden dichthouden. Ook hield hij zijn lippen soms dicht op elkaar. Armstrongs bekentenis was niet oprecht.

En wie liever een wat luchtiger onderwerp wilde, die koos voor de HAKA-workshop. 

Haka workshop