Afbeelding
icoon beeldscherm met cursor

Werkplekdiensten

Werkplek-ICT

Voor organisaties en hun medewerkers binnen ons verzorgingsgebied zijn wij verantwoordelijk voor de generieke, standaard- en specifieke dienstverlening op het vlak van de werkplekomgevingen. Daarbij gaat het om ongeveer 19.500 werkplekken. We staan voor kwaliteitsgerichte, kosteneffici├źnte en veilige levering van tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijke werkplekomgevingen. Want onze diensten zijn niet alleen beschikbaar op  laptops, maar ook op  tablets en smartphones.

Twee mensen aan het werk achter hun bureau in een kamer

Cloud Werkplek

Alle medewerkers van de ministeries van Economische Zaken (EZ), Klimaat en Groene Groei (KGG) en Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) werken met een digitale werkomgeving: de Cloud Werkplek, een toekomstbestendige werkomgeving die flexibel werken mogelijk maakt. Met de Cloud Werkplek kan een gebruiker wereldwijd vanaf ieder apparaat bij zijn volledige werkomgeving. De Cloud Werkplek is door DICTU ontwikkeld en draait op DICTU-infrastructuur.

Daarnaast sluit DICTU aan bij de ontwikkelingen in de markt door ook clouddiensten aan te bieden via de Cloud Werkplek, zodat gebruikers van de modernste technologie├źn gebruik kunnen maken.  Deze overgang naar cloud-dienstverlening is een grote operatie voor de ministeries, mede omdat DICTU op dit gebied een voortrekkersrol binnen de overheid vervult. Veiligheid van de data van onze gebruikers staat hierbij continu centraal.