Jong DICTU: gezien worden en meer verbinding met elkaar

In 2021 hebben een aantal nieuwe medewerkers Jong DICTU opgericht vanuit de filosofie dat wie gehoord en gezien wordt, meer binding heeft met de organisatie. Daarnaast bestond de behoefte aan meer onderling contact, maar ook op een andere manier en via andere activiteiten. Denk aan communicatie via Discord, eigen podcasts, borrels en game-avonden.    

Van elkaar leren

Zo weten Jong DICTU’ers elkaar beter te vinden bij uitdagingen, leren ze van elkaar leren én combineren zij dit met activiteiten om elkaar meer te ontmoeten. Zo blijven zij zich binnen de organisatie ontwikkelen en vinden binding bij leeftijdsgenoten. 

Meedenken over beleid en projecten

De directie van DICTU is erg enthousiast over de oprichting van de club. Maarten Bruinsma, directeur Bedrijfsvoering: ‘“DICTU heeft als doel een diverse en inclusieve organisatie te zijn maar is dit nog niet. Bijvoorbeeld de gemiddelde leeftijd van DICTU ligt rond de 50, steeds meer jongere collega’s vinden hun weg naar onze organisatie (bijv. vanuit Make IT Work) en Jong DICTU draagt er aan bij om ze te binden aan de organisatie. Daarnaast lopen er ook andere acties. DICTU is bijvoorbeeld in mei binnen Den Haag verhuisd en willen we dat al onze medewerkers zich thuis voelen in dit nieuwe pand. Daarom hebben we Jong DICTU gevraagd om mee te denken over de inrichting van het pand. Denk aan een ontmoetingsruimte met bijv. een tafelvoetbaltafel, dartbord, zitzakken en gamefaciliteiten. Daarnaast overleggen we met Jong DICTU om te bespreken wat collega’s nodig hebben om zich te binden aan de organisatie’.

Opgericht vanuit de Masterclass Make IT Work

Het initiatief is ontstaan in de Masterclass van 2021. De Masterclass is de afsluiting van het Make IT Work traject waar DICTU sinds 2019 aan deelneemt Make IT Work is een omscholingstraject voor hoogopgeleiden waarbij mensen zonder IT achtergrond in elf maanden het IT vak leren. Daarna start de DICTU masterclass, waarin studenten specifieke trainingen en workshops volgen over onze klanten, processen, informatiebeveiliging etc.

Leren en ontwikkelen

Bij DICTU staat leren en ontwikkelen centraal. Vanuit de Academy, het eigen leerportaal van DICTU, worden trainingen, workshops en opleidingen aangeboden. Naast het Make IT Work traject biedt DICTU ook verschillende stages aan.