‘Je kan je hier ontwikkelen zoals je wilt’

Rens van Tilborg, dataplatformspecialist 

Grote hoeveelheden data overzichtelijk op een dataplatform kunnen zetten voor klanten, zodat zij daar de informatie uit kunnen halen die zij zoeken, dat is de specialiteit van Rens van Tilborg.

Dataplatform voor coronasubsidies

Tijdens de coronacrisis vroegen veel mensen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) om financiële steun. Heel veel. RVO wilde weten: hoeveel aanvragen zijn er gedaan? Hoeveel hebben we al uitgegeven? DICTU verzorgde hiervoor het dataplatform dat de informatie per uur ververste. Zodat RVO steeds op de hoogte was van de laatste stand van zaken.

Rens van Tilborg

Opbouw cloud

Rens is sinds 2019 verantwoordelijk voor zulke dataplatformen. De klant koopt, geadviseerd door Rens en zijn collega’s, de benodigde software. DICTU configureert de software zodat de data daar goed ‘landen’ en de klant ze kan gaan analyseren. RVO, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Rijksinspectie Digitale Infrastructuur en de Directie Bedrijfsvoering zijn de voornaamste klanten.

Geweldige sfeer

‘Het werk dat ik hier doe, kan ik op veel meer plaatsen doen. Wat ik zo mooi vind aan DICTU is de sfeer onder collega’s. Die is geweldig. En je werkt bij DICTU met zoveel technieken. We kiezen vaak meerdere oplossingen tegelijk voor hetzelfde doel. We gebruiken bijvoorbeeld twee tot vier databasetypes als dat zo uitkomt.’

Na een opleiding digitale techniek en elektronica aan het mbo ging Rens ICT-infrastructuur studeren aan een hogeschool. Heel even deed hij hardware, om daarna systeem- en databasebeheerder te worden.

‘Bij DICTU kan je je ontwikkelen in de richting die je wilt’, noemt Rens als belangrijk pluspunt. ‘Zelf zit ik nu in het tweede jaar van de driejarige leerlijn voor datasolutionspecialist. Naast techniek ben je dan meer bezig met architectuur en oplossingen voor de business. Ik doe veel nieuwe kennis op buiten mijn vakgebied. Dat is een heel mooi perspectief.’

Na vele jaren in de detachering te hebben gewerkt is Rens ook blij met zijn vaste standplaats (Assen). Hij prijst ook de flexibiliteit in de arbeidsvoorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken.

Ook werken bij DICTU?