Afbeelding
Online veiligheid

Security

Veiligheid en privacy hebben bij DICTU topprioriteit. In een steeds complexer digitaal landschap, waar elke seconde cyberaanvallen plaatsvinden, werken we samen om onze klanten te beschermen. We monitoren, detecteren en volgen dreigingen op. Daarnaast duiden we deze en ondersteunen bij het reduceren van risico’s. Ook adviseren en assisteren we in tal van trajecten om te voldoen aan wet- en regelgeving. Ook in innovatieve trajecten vind je ons terug. Het is tenslotte Security First! Jouw inzet, gecombineerd met onze missie, maakt het verschil. Aan het veilig houden van de gegevens van de samenleving. Ben jij klaar voor de uitdaging?

Security center

Frontlinie cyber security arena

Monitor, Detect, Hunt… als medewerker binnen cyber security ga je proactief op zoek gaan naar bewijs van aanvallen. Met de collega securityspecialisten, onze klanten en partners als het NCSC overleg je over dreigingen, kwetsbaarheden en het beveiligingsniveau. DICTU sluit beveiligingsovereenkomsten af met klanten, met onder andere afspraken over patchen, veilige softwareontwikkeling en de infrastructuur. Alleen door optimaal samen te werken, maak je de gehele Nederlandse overheid en de BV Nederland weerbaarder. Met jouw scherpe oog voor details winnen we het kat-en-muisspel met kwaadwillende actoren. Om de veiligheid van data van burgers, boeren en ondernemers te verzekeren. 

Innovatie  - Security First

Cloudtechnologie, Zero Trust en No Code vereisen een andere beveiligde inrichting van data. Jij vindt het interessant om mee te denken wat dat betekent voor de toegang tot gegevens en hoe dit maximaal te beveiligen. Je bent constant bezig met het herdefiniëren van beveiligingsnormen en het vinden van nieuwe benaderingen om Nederlandse digitale assets veilig te houden.

Security
IB visie

Waakhond digitale compliance 

Er liggen voldoende uitdaging om te voldoen aan de wet- en regelgeving van Europa, Nederland en de Rijksoverheid. Denk maar aan de komst van NIS2 en de nieuwe versie van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). Deze wet- en regelgeving geldt voor DICTU én voor zijn klanten. Daarbij is DICTU al jaren ISO27001 gecertificeerd en wil dit ook blijven. Ook conform de nieuwe norm. Als securityspecialist adviseer je dan ook over de ontwikkeling en het beheer van veilige systemen en software. Zo zorg je ervoor dat we altijd een stap voor blijven en de beveiliging en integriteit van onze systemen nooit in het gedrang komt. Door de beveiligingseisen in iedere fase mee te nemen, voldoen onze diensten uiteindelijk aan de wet- en regelgeving. 

Voorbeelden van vacatures

Recruiter

Barbara Grotenhuis