Afbeelding
ICT

Architectuur

De behoefte van klanten doorgronden en dit samenbrengen met techniek, kaders en richtlijnen. Het ontwerpen van de onderliggende architectuur van apps en het bepalen van de architectuurkaders en -richtlijnen binnen een domein of organisatiebreed. Met 1500 applicaties in beheer is het als architect bij DICTU telkens een hele puzzel met veel complexe systemen. 

slot

Veilig en betrouwbaar

Als architect ben je aan de voorkant bij agile-trajecten en projecten betrokken. Voldoet het aan de regels en richtlijnen voor bijvoorbeeld de beveiliging en de privacyregels uit de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)? Als Rijksoverheid ligt de lat voor veiligheid en betrouwbaarheid heel hoog. Dat begint bij de architectuur. Ook breng je in kaart of er herbruikbare ‘bouwblokken’ zijn van andere systemen. Dat bespaart tijd en geld voor onze klanten, de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid en hun uitvoeringsorganisaties. Denk aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.    

Maatschappelijke impact

Je ontwerpt de architectuur voor apps en applicaties met maatschappelijke impact. Denk aan de Coronamelder App. Of een systeem met de subsidieregelingen voor de verduurzaming van woningen of bedrijfspanden met bijvoorbeeld warmtepompen. Dat gaat miljoenen Nederlanders aan.

Zonnepanelen
Samenwerken met klanten

Samenwerken met klanten en IT-partners

DICTU is in beweging. Van een organisatie die alles zelf doet naar veel meer samenwerken met andere IT-partners binnen en buiten de Rijksoverheid. Als architect ben je hier nauw bij betrokken. Je maakt kaders voor een organisatie die minder “alles zelf doet” en steeds meer met externe partners stukken architectuur maakt. Hierdoor verandert je rol in het totale architectuurplaatje van processen, afnemers en techniek. Als architect bij DICTU ga je steeds meer samenwerken met architecten van klanten en IT-partners.  

Voorbeelden van vacatures

Recruiter

Jaimie Buijtendijk