Afbeelding
Icoon dashboardmonitor

Development en testing

Het ontwikkelen en testen van betrouwbare en veilige software. Zorgen dat alle systemen goed gekoppeld zijn en goed communiceren. Dat is een kleine greep uit het werk van een DevOps-medewerker bij DICTU. Belangrijk, want als de koppeling het niet doet, ligt bijvoorbeeld het systeem voor afgifte import/exportcertificaten (e-CertNL) eruit. Waardoor de import en export stil ligt. De koppeling zorgt ervoor dat een vrachtwagen met dieren de grens kan passeren met het juiste certificaat. Jij zorgt er dus mede voor dat ondernemend Nederland zijn werk kan doen! 

Bauke Visser

De juiste koppelingen voor een betrouwbare overheid

Je regelt dat DICTU-systemen goed gekoppeld zijn. Als een ondernemer een subsidie aanvraagt, wordt er achter de schermen allerlei informatie uit verschillende systemen gehaald en aan elkaar gekoppeld. Zo kan bijvoorbeeld bepaald worden of er recht is op een subsidie en hoe hoog deze mag zijn. En ook of de ondernemer wel ingeschreven staat als ondernemer. Je zorgt met jouw koppeling dat het aanvraagproces goed verloopt. Maar ook of het betrouwbaar en veilig is. Door te controleren of de juiste informatie van het ene systeem naar het andere systeem wordt gestuurd. Als DevOps-medewerker zorg je dat onze klanten veilig zaken kunnen doen met burgers, boeren en ondernemers.  

Complexe projecten

Als ontwikkelaar werk je aan complexe projecten. Bijvoorbeeld aan een applicatie waarin agriërs premies en subsidies aan kunnen vragen voor het beheer van landschapselementen (bijvoorbeeld bomenrijen, bosjes, houtwallen en slootkanten) die zij niet als landbouwgrond gebruiken. Het bouwen van een applicatie met al deze data is heel complex, maar heel belangrijk Nederland. Je helpt boeren met de bescherming van de biodiversiteit in Nederland. 

Lees hier meer over in dit interview met Wouter de Groot

Wouter de Groot
teamwork

Veel variatie in werkzaamheden

De variatie in werkzaamheden is groot. Je koppelt en beheert niet alleen systemen, maar houdt ook servers in de lucht. En je bent aanspreekpunt voor klanten. Daarnaast denk je mee over de ontwikkeling van API-management om koppelingen makkelijker te ontsluiten. Naast de installatie van software, begeleid je de acceptatietesten van klanten. Als een koppeling live draait en er zijn vragen of problemen dan los je die op. Omdat er zoveel koppelingen tussen applicaties zijn, heb je intern en extern heel veel contacten. Het team werkt agile in DevOps-teams. En medewerkers zijn T-shaped. Dit betekent dat je meerdere soorten rollen kunt vervullen en dit maakt het werk extra interessant. Daarnaast heb je veel contacten met klanten en collega’s. Bij vragen staan collega’s altijd klaar om te helpen.  

Voorbeelden van vacatures

Recruiter

Barbara Grotenhuis