Afbeelding
Vergroten innovatiekracht

Strategie

Meebouwen, ontwikkelen en invoeren van de nieuwe DICTU-bedrijfsstrategie. Dat is jouw werk bij team Strategie van DICTU. Jij denkt mee hoe wij sneller en efficiënter ICT-oplossingen kunnen bieden. Want de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals robotisering en kunstmatige intelligentie gaat razendsnel. En die vertaal je in oplossingen voor de klant. Want de vraag van onze klanten hiernaar blijft groeien.  

Tractor en drone

Schakelpunt strategie en praktijk

Je denkt mee met klanten over de slimste ICT-oplossing voor het uitvoeren van hun beleid. Denk aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland die veel data uit drones ontvangt. Die moeten veilig en betrouwbaar verwerkt worden, zodat boeren subsidie kunnen aanvragen. Als ‘hoeder van de bedrijfsstrategie’ beoordeel je samen met collega’s de klantvragen. Gaat DICTU het zelf ontwikkelen, samen met een IT-partner, of besteden we het helemaal uit? DICTU kan namelijk niet alles zélf innoveren en ontwikkelen. Ook leg je verbinding tussen de wensen van onze klanten. Kun je vragen bundelen? En bekijk je of DICTU al een (gedeelte van de oplossing) ontwikkeld heeft. Zodat dit hergebruikt kan worden en het minder maatwerk vraagt.  

Inspireren met kennistafels 

Het team Strategie organiseert regelmatig kennistafels om informatie uit te wisselen. Over innovatie, informatiebeveiliging en het opzetten van een cloud competence center. Of een expertsessie met een hoogleraar over kunstmatige intelligentie. Om medewerkers en klanten te informeren en te inspireren. En te laten zien wat er in de markt allemaal mogelijk is en waarbij DICTU kan helpen.  

Kennistafel innovatie
WIndmolen

Duurzaamheid verankeren

Daarnaast werkt team Strategie aan het verduurzamen van de DICTU-organisatie. Aan de hand van het duurzaamheidsprogramma werk je aan twee stippen aan de horizon: klimaatneutrale bedrijfsvoering en duurzame ICT-dienstverlening als norm. Denk aan energiezuinig programmeren, gebruik van datacenters of bijvoorbeeld gebruik van algoritmes. Maar ook een duurzaam en inclusief personeelsbeleid.   

Recruiter

Jaimie Buijtendijk